SHIRLEY  TEMPLE

Lainasin kirjastosta nukkekirjoja ja Suomalaisessa Nukkekirjassa oli ihana kuva Shirley Temple näköisnukesta!  Nykyisin Shirley Temple nukkeja myyvät niin nuoret ihmiset, etteivät he ole aitoa Shirleytä sisäistäneet ollenkaan!  Aidoimmat on tehty 30, 50 ja 70 luvuilla. Mikä tahansa mollamaijan näköinen pörröpää ei ole Shirley!  Shirleyllä on pähkinänruskeat, ei liian suuret silmät, jotka menevät viirulleen, kun hän hymyilee.

561359.jpg

Usa:n  eBayssä niitä oli myynnissä aika paljon!!  Sain vaikutelman, että jokaisella hienostorouvalla oli kotona ikioma Shirleynsä, jolle he ompelivat vaatteita!  Mutta voi mikä pettymys, kun tajusin, että en voi ostaa jenkeistä, kun minulla ei ole luottokorttia! Eikä sellaista myönnetä eläkelläiselle.  Jouduin hirveisiin selkkauksiin siellä, kun olin huutanut nukkeja, joita en pystynyt maksamaan!  Yhdelle myyjälle, joka kauppasi alkuperäistä Miss Revlon- nukkea ja Shirleytä, lähetin postissa 60 dollaria se nainen ehti haukkua minut aivan lyttyyn, sain niin hirveet negat, että häivyin kuvioista!  Olin jo haudannut koko jutun, kun puolenvuoden kuluttua tuli tullipostista ilmoitus, että mulle oli tullut paketti USA:sta!  Siellä oli pieni ST nukke ja iso merkitön Miss Revlon kopio.

561278.jpg

Toisen Shirley Templen ostin Huutiksesta!  Molemmat nuket ovat aitoja.  Molemmissa niskassa numerot, Vuosiluku - ST - Ideal.

561320.jpg

561307.jpg

Tästä 70-luvun Shirleystä Emma sanoi, että nukke on tässä steppiasennossa!!  Se on totta.  Kädet eivät ole nukkemaisen jäykät ja koko asento on jotenkin kierteinen.

Se -30-luvun Shirley taisi sitten jäädä pelkäksi haaveeksi, sillä Saksassa niitä ei juuri myydä.